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Saturday, August 23, 2014

A New Comer in Istanbul/ un Nouvel arrivant a Istanbul

 
 
 
 







Since few months the famous french épicier FAUCHON has open in Istanbul Akasya Mall on the asian side.
Enes Şahin (the pastry chef) has managed well to reproduce the production as it is in Paris.
 the only real question is? will it really meet the turkish taste as it is so "french"?
a pistachio éclair done with fake pistachio paste as it is in France and not with the real pistachio as the Antep pistachio taste is representative of this questionning.
roquet high price for the turkish market as well as small sized cakes might kill the business.

Depuis quelques mois le fameux épicier français FAUCHON a ouvert au Centre commercial Akasya sur la rive asiatique d'Istanbul.
Enes Şahin le chef patissier a réussi a reproduire la production au plus pres de ce qu'elle est a Paris.








Mais une question reste en suspens? cela va t il correspondre au gout turc vu que cela est si "français"?
un eclair pistache fait avec une fausse pate de pistache telle qu'on la trouve en France et non fait avec de la vraie pistache d'Antep est exemplaire de ce questionnement.
Des prix trop elevés pour des portions trop petites pour le marché local risquent de tuer le business.

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