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Tuesday, October 21, 2008

Olives. Les Olives


During olive picking I learned different infos which I would like to share

usually one keep just the best and frawless olives for pickle and marinated olives

black olives are set one month in salty solution ( water and as much salt as needed for a row egg to float) one can also put some lemon, herbs and chilis. once process finished the olives will be sun dried for about 3 to 5 days and than marinated into some good oil where onc can also add spices and herbs to give different flavours.

For green olives the only step which is different is that they are not sun dried before marination.

for olive oil

100 kg of olives usually gives about 25/35l oil in Jordan from non irrigated trees

100 kg of olives gave us 14l that seems to be normal due to poor soil and irrigation too.


Lors de la recolte des olives j'ai appris quelques trucs que j"aime a vous faire partager

On garde generalement seulement les plus belles olives sans defaut pour la saumure et la marinade. Les olives noire sont mise dans une solution salee ( eau et autant de sel requis pour qu'un oeuf cru flotte) on peu aussi y ajouter du citron, des herbes et des piments. une fois cette operation finie les olives seront sechees de 3 a 5 jours au soleil puis mise en marinade dans une bonne huile. On peut aussi y ajouter des epices ou des herbes pour une differente saveur.

Pour les olives vertes le seul point qui differe est le fait qu'elles ne sont pas mises a secher au soleil.

100kg d'olives donnent en generale 25/35 l d'huile en Jordanie pour des arbres non irrigues

100kg d'olives nous ont donne 14l qui semblent normal au vu du sol tres pauvre qui plus est irrigue

1 comment:

Anonymous said...

Salut Paul,

Chouette la cueillette des Olives. On s'y croirait.

Marc